Parkeren in en buiten Brielle

Geuzenveer vaart 1 april naar Brielle vesting

BRIELLE – Het fiets-/voetveer op het Brielse Meer start dit jaar op zaterdag 30 maart a.s. Op maandag 1 april a.s. zal het Geuzenveer ook vanaf de noordoever van het meer een verbinding onderhouden naar het Slagveld in de Brielse vesting.

 

Het recreatieseizoen gaat deze maand weer beginnen en om een goede service te verlenen, start het Geuzenveer eind maart in plaats van begin april. “Met het afgelopen mooie weer kwamen er al mensen kijken of het pontje in de vaart was” zegt schipper Hans Slagter “dus we starten wat eerder”.


Voor mensen die Brielle met de auto willen bezoeken, is er gratis parkeerplek aan de Brielse Veerweg. Op 1 april a.s. is er dan de mogelijkheid om naar de Vesting te varen met het Geuzenveer. De op-/afstapplaats wordt voor die dag ingericht aan het Slagveld en is bruikbaar voor voetgangers en fietsers, maar helaas niet rolstoeltoegankelijk. “Uiteraard is het op 1 april ook mogelijk om gewoon naar de zuidoever te varen en vandaar naar Brielle te gaan” stelt Hans. “Tussen half twee en half drie kunnen we niet naar de Vesting varen vanwege de intocht van de Watergeuzen. Daar moeten mensen wel even rekening mee houden”. De overtocht naar het Slagveld neemt een klein kwartier in beslag en het Geuzenveer vaart op 1 april tegen een speciaal retourtarief voor volwassenen van slechts € 3,20 en kinderen tot 13 jaar € 2,-.

Als u de festiviteiten tijdens 1 April te bezoekt kunt u de auto dicht bij het centrum parkeren, 5 minuten lopen. Een deel van de parkeerplaatsen is te gebruiken tegen een (kleine) vergoeding.

Bekijk Het programma